ស៊ុតដែលយកមកស្ងោរ គួរតែជាស៊ុត ដែលមានសីតុណ្ហភាពធម្មតា បើយកស៊ុតដែលក្លស្សេក្នុងទូទឹកកកមកប្រើ គួរទុ...
ស៊ុតដែលយកមកស្ងោរ គួរតែជាស៊ុត ដែលមានសីតុណ្ហភាពធម្មតា បើយកស៊ុតដែលក្លស្សេក្នុងទូទឹកកកមកប្រើ គួរទុកឱ្យបាត់ត្រជាក់សិន ឬយកទៅត្រាំទឹកឱ្យបាត់ត្រជាក់ នោះពេលដាក់ស្ងោរ ទើបមិនប្រេះ។ចំណែកការស្ងោរស៊ុតតាមប្រភេទផ្សេងៗ ដែលត្រូវការ ត្រូវយកស៊ុតដាក់ក្នុងឆ្នាំងទឹកក្តៅ ដោយមិនប្រើភ្លើងខ្លាំងពេក រង់ចាំឱ្យទឹកចាប់ផ្តើមពុះ រួចបន្ថយភ្លើងចុះបន្តិច រួចចាប់ផ្តើមរាប់នាទី ដើម្បីបានស៊ុតស្ងោរ ដែលឆ្អិនតាមចំណូលចិត្តដូចខាងក្រោម៖
១. ស៊ុតស្រុស : ស៊ុតសមិនឆ្អិនពេក ស៊ុតក្រហមក៏មិនឆ្អិនពេក (ដូចស៊ុតដែលគេដែលគេចំអិន នៅក្នុងភោជនីយដ្ឋានជប៉ុន)។
- ស៊ុតធំ :៣,២ នាទី
- ស៊ុតមធ្យម : ៣ នាទី
- ស៊ុតតូច : ២, ៤ នាទី
- ស៊ុតធំ : ៤,១៥ នាទី
- ស៊ុតមធ្យម : ៣,៥ នាទី
- ស៊ុតតូច : ៣, ២ នាទី
- ស៊ុតធំ : ១០ នាទី
- ស៊ុតមធ្យម : ៨ នាទី
- ស៊ុតតូច : ៧ នាទី៕